Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuálně (archiv) červen 2015

30.6.2015

Tonička je stále na ATB. Sice poměr albuminu a globulinu 0,4 dává podnět k obavám z FIP, na druhou stranu sono neodhalilo žádnou tekutinu ani v dutině břišní ani na plicích. Nemůžeme tedy vyloučit ani to, že dlouhodobý těžký zánět, který Tonička podle vyšetření krve prodělává, ovlivnily hodnoty krve. Zítra pojede Tonička na veterinu a uděláme další kontrolní odběr. Porovnáme výsledky před nasazením ATB a nyní. Kočička má chuť k jídlu, není apatická. Starost mi dělá přetažené třetí víčko na levém oku, jako by jej měla ochrnuté. I toto bude předmětem kontroly.

Zítra proběhne v útulku 2. vakcinace koťat tak, aby mohla jít do nových domovů.

 

29.6.2015

Včera v neděli 28.6. našla napodruhé domov kočička Harmony. Tentokrát jsem přesvědčená, že to vyjde a myslím si, že podobný pocit měla i Harmony. Bude bydlet v Boršicích u Buchlovic, jako bytová kočička. Po příchodu si všechno správně prohlédla, rozložila se na gauči a jen tak mimochodem si začala umývat kožíšek. Tím dala najevo, že je všechno v její naprosté spokojenosti. Její majitel žije sám, má úžasný vztah ke zvířatům a Harmony se mu líbila už od prvního pohledu. Takže Harmony po roce u nás ti přejeme do nového domova všechno nej ... Měj se krásně.

Máme nový přírůstek, zrzavé kotě z Tečovic. Přitoulalo se k domu paní, která už má dva psy a také kočky. Kotě je naočkované a tak jsme souhlasili s tím, že mu najdeme domov. Kocourek dostal jméno Oliver.

zrzek0207.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Ve venkovní voliéře se mají koťata čile k světu, pro ty nejstarší už začneme hledat nové domovy, resp. rezervace. Do nových domovů půjdou až po přeočkování. První by měli jít koťata od kočičky přijaté z Osíčka. Jsou to 2 bíločerné a 2 černé koťata.

O víkendu jsme za pomoci členek o.s. Podaná tlapka odchytli v Hluku kočku a 2 koťata. Kočka byla dnes na kastraci, společně s koťaty je umístěna do našeho depozita ve Zlíně. Koťata jsou nádherné, jedno stříbrné whiskas a jedno dlouhosrsté černé.

Mrňousi hození na zahradu v Sazovicích, kteří jsou v depozitu v Osíčku, už řádí jako černá ruka, jako demoliční komando. Jsou to krásná čilá a zdravá koťata.

V současné době je pro nás prioritou najít domov pro Darwina, Lízu a Darya. Potom budou následovat koťata.

Možná se nám rýsuje umístění pro kocoura Valtra. A tak mám radost, že i v tomto období, kdy většina lidí chce pouze malá koťata nachází nové domovy i dospělé vykastrované kočky.

 

26.6.2015

Tento týden 23.6. jsme přijímali nalezenou kočičku. Má na krku obrovskou ránu, buď od drátu nebo ji někdo chtěl podříznout... Zraněnou ji hodili přes plot jedné paní, která nám již roky pomáhá a ta se jí ujala a zavolala nám. Tonička byla ihned veterinárně ošetřená, dostala antibiotika, mast na ránu a hlavně dostatek dobrého jídla a vodu. Kočička dostala jméno Tonička. Byla dehydrovaná, hladová a zesláblá.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/23.6.2015_Prijem_zranene_kocicky_Tonicky

Bohužel další vyšetření Toničky avizují závažný problém. Poměr albuminu a globulinu, jakož i zvětšující se bříško, znamenají pravděpodobnost FIP. Tonička je samozřejmě v karanténě, není ve styku s ostatními kočkami. Ale protože je možné, že prožívá poslední dny, chtěla bych jí tyto dny zpříjemnit i kontaktem. Je to obrovský mazel, vděčná, naprosto odevzdaná, hodná, mazlivá kočička. Je sama v pokoji a užívá si dostatek jídla a pohlazení. Je to strašně smutné vidět tak hrozně zbídačenou zraněnou kočičku navíc s diagnozou, která nedává naději na uzdravení. Udělali bychom cokoliv, aby se Tonička uzdravila a strávila tady spoustu krásných let bez strachu a bolesti. Bohužel uvidíme co bude dál....

 

 

18.6.2015

Obrovský šok, pocit bezmoci, před chvílí vydechla naposledy Emilka, naše milovaná stařičká nejstarší snad 20 letá kočička našeho útulku. Podívejte se jak s Emilkou šel čas, jak k nám přišla.... Emilka už když jsme ji přijímali měla bouličky na bříšku, při odběru se neprokázaly jako zhoubné. Jenomže v poslední době dvě z nich rostly a byly na mléčné žláze. Přestože předoperační vyšetření byly v pořádku, srdíčko, hodnoty krve, Emilka při šetrné narkoze usnula navždy. Je mi to kočičko nesmírně nesmírně líto, chtěla bych vrátit čas a možná to všechno odložit, nevíme na jak dlouho, co by se dělo dál.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/jak_sel_cas_s_Emilkou

 

16.6.2015

Na hospitalizaci odjela Emilka. Její nádorky na břiše nám dělají vážné starosti, zejména jeden se zvětšil a musíme stav chirurgicky řešit a vzít vzorky na histologii. Emilka je snad 150 let stará kočička, je u nás téměř rok a oproti stavu, v jakém přišla, se moc zlepšila. Přibrala, je spokojená, sice nejraději polehává na pohovce, moc aktivity od stařenky čekat nemůžeme. Ale to neznamená, že občas neusměrní tu drobotinu kolem.

Na hospitalizaci odjel rovněž kocourek Sammy. Tlamička po zákroku a vytrhání 8 zubů se nehojí, stále hnisá a kocourek je na antibiotikách a meloxidilu.

Odjelo rovněž jedno malé kotě, operace očička.

Zítra by měl jet na kastraci Daryo a Arthur, na odběr krve kočička Micka ze 'Zdánic, tam musíme zkontrolovat hodnoty ledvin.

 

14.6.2015

Absolutní relax našeho kocoura Klementa ....

klement1406.jpg

 

 

 

 

 

 

klement1407.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Do nabídky budeme co nejdříve přidávat 2 koťata a rovněž 4 koťátka u nás narozené. Bude jim nyní 6 týdnů, ale už si je mohou noví zájemci rezervovat. Do nových domovů budeme dávat ve 12 týdnech. Jsou náádherné, černo bílé s komickými škraboškami a puntíky přes čumáček.smiley

Darwina přidáváme do inzerce a hledáme domov. Kocourek je vykastrovaný a naočkovaný.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/14.6.2015_Darwin

 

12.6.2015

Dnes podstoupila kastraci Nia a měla být vykastrovaná i kočička odchycená tento týden ve Zlíně na Padělkách. Je ale už ve 2. polovině březosti, proto ji necháme porodit a odchovat koťata. Naši veterináři kočky ve 2. polovině březosti už nekastrují a ani my k tomuto kroku nepřistoupíme. Kočičce jsme dali jméno Gabča po její nálezkyni a zachránkyni. Gabča se dnes vrací k nám, bude čekat na porod v klidu a bezpečí.

Nia zvládla kastraci výborně.

O víkendu odjíždí Corin a máme zájemce na kocourka Arthura. Arthur by měl jít příští týden na kastraci a snad by mohl odjet do nového domova. Paní, která o něj projevila zájem, je z Otrokovic.

 

11.6.2015

Pozdrav nám pravidelně posílá Eddie a my jeho majitelům moc a moc děkujeme.

eddie1106.jpg

 

 

 

 

 

 

Moc děkujeme paní Catherine za konzervy Animonda Carnys pro naše kočičí matky. Moc jim chutnají. A také za mega balení kočkolitu. Thank you very much Cat !

thank-you-catherine1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Krásná zrzavo mourovaná kočička Julča odjela vykastrovaná zpět k původním majitelům, ke kterým se přitoulala na dvorek. Společnost jí bude dělat náš kocourek Bastien, který se má velmi dobře a je o něj vzorně postarané.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/11.6.2015_Julca_odjela_do_Osvetiman

 

10.6.2015

Dnes proběhlo další očkování našich koček a každotýdenní veterinární prohlídka všech. Scarlett začíná užívat Rilexin, má výtok z nosu a očí. Zatím ještě téměř plně kojí svoje 7 týdenní malé upírky, proto musíme být s výběrem antibiotik velmi opatrní.

Odpoledne do nového domova v Kateřinicích u Vsetína odjel kocourek Felix. Felixe jsme přijímali v říjnu 2014 ze Šternberka jako 3 měsíční kotě a teprve dnes se na něj usmálo štěstí. Bude bydlet v rodinném domě ve velké rodině, kde je spousta rukou pro hlazení i pro hraní. Navíc se paní ještě rozmýšlí nad Harmony, takže doufáme, že by se štěstí mohlo podruhé usmát i na ni.

Dnešní příjem odchycená kočička na Padělkách ve Zlíně, přijímali jsme ji navečer. Je zatím oddělená od ostatních, po prohlídce, očkování a počáteční karanténně bude zařazena mezi ostatní. je velmi hodná, kontaktní, krásná mladičká mourinka s bílýma tlapkama. Vypadá zdravě a doufám, že se nevyvine žádná nemoc.

O víkendu odjíždí do nového domova v Brně kocourek Corin.

 

9.6.2015

Další hurá - jedno z koťat od kočičky Scarlett už začalo jíst samo konzervu. Však to taky trvalo. Koťatům je téměř 7 týdnů, ale jsou to malí upíři. Scarlettka je dosud stále plně kojila, už je z toho chudina hotová. Tak jsem dnes opravdu "nemilosrdně" tomu většímu namočila čumáček do kotěcí konzervy od RC, dala mu několik kousků do tlamičky a už se chytil a sám jí. Druhý borec jej zatím sleduje. Snaží se zlomit maminku, že by ještě mohl sám pít mléko, ale myslím si, že kočka už toho má taky dost. I když jak si vzpomenu na kočičku Marii před 2 lety, tak ta kojila ještě 16 týdenního kocourka smiley. Ale myslím si, že si Scarlett oddechne, když už budou koťata jíst granulky a konzervy. Samozřejmě jim určitě dá ještě napít, ale už nebude aspoň kojit naplno.

 

Slááva - další velmi důležité umístění. Nový domov našel kocourek Corin, který je v našem útulku již téměř rok. Je to nyní 2-letý kocourek, moc hodný, mazel, vykastrovaný, naočkovaný a pojede do Brna. Z tohoto máme obrovskou radost. Koťata se umísťují snadno, ale najít v tomto období domov pro dospělou kočku není jednoduché. Tak Corine chystej se...

 

Máme hlášený příjem kočičky, která se pohybuje kolem panelových domů ve Zlíně na Padělkách u Januštice. Paní už jsem dala přepravku, protože kočička je hodná, dá se pohladit a paní, co ji už 2 týdny krmí, se ji pokusí dát do přepravky a pak přivézt.

 

O víkendu odjeli z našeho depozita v Osíčku 2 koťata, odchycená ve Zlíně na Jižních svazích. První koťátko už našlo před 2 týdny domov ve Zlíně Malenovicích, a nyní odjelo jedno do Kroměříže a jedno do Holešova.

Včera jsme umístili Karla 2 - černé kotě z Uherského Brodu do Kostelan. Bydlet bude v RD u lesa, za kamaráda bude mít zakrslého králíčka a dva psy. Předpokládáme, že časem - jakmile dorostou u nás narozené koťátka - dostane i kočičího kamaráda.

Zojinka je stále v léčbě, nyní dostává antibiotika Veraflox. Na zádech se jí udělalo ložisko hnisu, tak léčíme.

3.6.2015

S Oxankou jsme se dnes večer rozloučili naposledy. Paní doktorka odebrala vzorek tekutiny, kterou zjistila na plicích. Zjistila v této tekutině nádorové buňky. Při event. léčbě by Oxana musela být pokaždé uspaná, ale její srdce by tuto zátěž nevydrželo. Rakovina plic a k tomu problémy se srdcem - nemohli jsme dopustit, aby se kočička začala dusit. Oxanka už je za Duhovým mostem s dalšími kamarády z našeho útulku, které u nás poznala a kteří bohužel odešli před ní.

 

S Oxankou je to velmi zlé. Srdíčko nepracuje jak by mělo, ještě ráno paní doktorka dělala rtg. Oxanka je dušná, kombinace nemocného srdce a dušnosti je velmi špatná a prognóza není dobrá. Každá manipulace s kočičkou přináší nebezpečí, že umře. Zatím ji necháváme v klidu, na lécích. Pokud by se výrazně zhoršilo dýchání nebo hrozila zástava srdce, tak budeme muset bohužel kočičku nechat uspat. Oxanka je v našem útulku od listopadu minulého roku, kdy ji i s jejími 4 koťaty přivezli od Vsetína. Kočička byla vždycky velmi nenápadná, moc hodná, ale taková šedá myška - ač bílo černá s výraznou kresbou.

 

2.6.2015

Večer se stav Oxanky velmi zhoršil, začala ztěžka dýchat. Paní doktorka ještě udělala rentgen a ten ukázal zavodnění plic. Dostala léky a musí být naprosto v klidu, jakákoliv manipulace jí dýchání zhoršuje. Zítra by mohla podstoupit další rtg a sono, aby se zjistilo, co je příčinou. Nádorové onemocnění, nemocné srdíčko ? Držte prosím kočičce palce.

Obě zrzavá koťátka ze Žlutav už jsou rovněž zamluvená. Jedno odjíždí zítra do Nivnice a pro druhé si přijedou o víkendu z Kroměříže. Z koťat je zde k umístění černý Karlík, který byl přijatý přes naši veterinářku.

To jsou ty dobré zprávy.

Ted horší - zhoršil se stav Oxanky, je na infuzích. Otík má nateklé zadní končetiny, dostal léky od bolesti a budeme jej dále pečlivě sledovat. Na infuzích je Bambi, která 2 dny trpí nechutenstvím a - kupodivu - se nechala velmi jednoduše chytit, což jindy bývá velký problém. Výsledky krve neukázaly nic vážného, hodnoty ledvin má v pořádku, mírně zvýšené bílé krvinky. Je na Dufalitu a antibiotikách.

Líza je rovněž na infuzích, má prokázanou kalicivirozu a tlamička i jazyk ji musí hrozně bolet. Užívá léky proti bolesti a dostala Zylexis na podporu imunity.